dimecres, 15 de novembre del 2006

El nou Mestalla i la Ciutat de l'Artista Faller


Fa sis mesos que el Gremi d’Artistes Fallers celebrava la seua festa anual. Amb motiu d’aquella celebració, l’Ajuntament de València va anunciar dos compromisos amb el col·lectiu d’artistes que, a data de hui, estan encara en l’aire.


El primer era la garantia de futur per a la Ciutat de l’Artista Faller i la referència a un “nou polígon”. Al llarg del mes de juny, Manuel Andrés Ferreira, un dels periodistes més sensibilitzats amb la situació de la Ciutat Fallera, parlava de l’ampliació amb 50 nous tallers en una parcel·la de sòl públic que l’Ajuntament reservaria per a esta finalitat mitjançant una revisió del pla general. Per a això, calia requalificar 10.000 metres de zona d’horta protegida.


I si ja el de les requalificacions i canvis d’usos és un tema delicat, la cosa sembla ara complicar-se pel fet que esta parcel·la destinada a ampliar la Ciutat de l’Artista Faller està inclosa en els terrenys d’horta que pretén comprar el València Club de Futbol i requalificar com a zona esportiva per a permutar pels terrenys de propietat municipal on el club construiria el seu nou estadi.


L’altre anunci va ser la posada en marxa una escola d’aprenents d’artista faller, que havia de començar l’1 de juny de 2006. En el seu moment ja vam comentar que no es tractava més que d’un curs per a la inserció de joves en el món laboral com a aprenents, i que no tenia res a vore amb la històrica reivindicació del Gremi per a fixar uns estudis oficials, homologats als d’altres especialitats artístiques. El cas és que eixe curs, anunciat amb bombo i platerets en la premsa, no va ser aprovat pel SERVEF i no s’ha pogut dur a terme, fet del qual cap mitjà s’ha fet ressò.


Josep Lluís Marín

[publicat originalment el 3 de novembre de 2006]

1 comentari:

Anònim ha dit...

Re: El nou Mestalla i la Ciutat de l'Artista Faller

Els politics i les seues mentides un cop més fan que una de les tradicions per excel.lència del cap i casal estiga en perill per culpa d'especuladors que amb el seu paper de "benefactors" d'un club privat amb ampla esfera publica només volen enriquir-se...

[publicat originalment el 12/11/2006]